“ΔΙΝΩ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ”

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πρωτότυπο εργαστήριο για παιδιά και εφήβους στον χώρο της μεταγλώττισης και του voice acting.

Το OPEN THEATER και η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ενώνουν τη γνώση και την εμπειρία τους και σε συνεργασία με το OPEN STUDIO POST και τους ειδικευμένους συνεργάτες τους, δημιουργούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πρωτότυπο εργαστήριο για παιδιά και εφήβους στον χώρο της μεταγλώττισης και του voice acting. 

 Μετά τα εξαιρετικά επιτυχημένα «Εργαστήρια Μεταγλώττισης ενηλίκων» από το OPEN THEATER, έρχεται να υλοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία ιδέα του Ακίνδυνου Γκίκα, σκηνοθέτη – ηθοποιού και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΟPEN THEATER.

 Τα εργαστήρια με τίτλο «Δίνω φωνή στη δική μου ιστορία» απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους από 5 έως και 16 ετών κι έχουν τη σφραγίδα ποιότητας της θεατρικής ομάδας ΜIKΡΟΣ ΝΟΤΟΣ. Το OPEN THEATER και η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ σε συνεργασία με το OPEN STUDIO POST και τους συνεργάτες τους, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους με στόχο την εξοικείωσή τους με τις τεχνικές αλλά και τα εργαλεία του voice acting με τη βοήθεια έμπειρων εμψυχωτών και σκηνοθετών φωνής.

Πώς χρησιμοποιώ τη φωνή μου στο μικρόφωνο για να δώσω φωνή σε έναν ήρωα, πώς η φωνή μου συναντιέται με τη φωνή του άλλου ώστε να ζωντανέψει μια ιστορία, πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει ένα στούντιο post;

 Μέσα από τεχνικές θεάτρου και δράματος, παιχνίδια ρυθμού και φωνής, τα παιδιά και οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ζωντανέψουν παραμύθια και ιστορίες προσεγγίζοντας σωματικά και συναισθηματικά τους χαρακτήρες κάθε ιστορίας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να πειραματιστούμε «παίζοντας» με τις δυνατότητες της φωνής μας, να ανακαλύψουμε τρόπους για να εκφράσουμε τη δική μας ιστορία.

Έτσι, η εξοικείωση των παιδιών και των εφήβων με ποικίλα εκφραστικά μέσα καθώς και η επαφή τους με τις τεχνικές του voice acting, θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνθέσουμε τις δικές μας ιστορίες και στο τέλος του εργαστηρίου μέσα σε ένα υπερσύγχρονο στούντιο, όπως είναι το OPEN STUDIO POST, να δημιουργήσουμε ένα audio book ώστε να μοιραστούμε το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

Η ΑΜΚΕ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ οργανώνει όλο το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος, που ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του OPEN THEATER Ακίνδυνος Γκίκας οραματίστηκε, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια της ΑΜΚΕ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ. Τον σχεδιασμό καθώς και την υλοποίηση μέρους του εκπαιδευτικού προγράμματος αναλαμβάνει η Φλώρα Σπύρου, εκπαιδευτικός-ειδικευμένη στο θέατρο στην Εκπαίδευση. Εμψυχωτές των προγραμμάτων είναι οι ηθοποιοί Γεωργία Ιωαννίδου & Χρύσα Διαμαντοπούλου-καλλιτεχνική διευθύντρια της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος.

Έμπειροι σκηνοθέτες φωνής, ο Ακίνδυνος Γκίκας, ο Βαγγέλης Ρόκκος & ο Γιώργος Ματαράγκας αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν παιδιά και εφήβους μπροστά στα μικρόφωνα και η ιστορία ξεκινά!

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Δίνω φωνή στη δική μου ιστορία» με ολιγομελή τμήματα για παιδιά από 5 έως και 16 ετών θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2020, παρέχοντας μία εκπαίδευση για παιδιά και εφήβους στον χώρο του voice acting.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑΣ

 • Σύλληψη Ιδέας: Ακίνδυνος Γκίκας
 • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρύσα Διαμαντοπούλου
 • Σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος: Φλώρα Σπύρου
 • Οργάνωση προγράμματος: Γεωργία Ιωαννίδου
 • Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος
 •  Εμψυχωτές: Γεωργία Ιωαννίδου, Φλώρα Σπύρου, Χρύσα Διαμαντοπούλου
 • Σκηνοθέτες φωνής: Ακίνδυνος Γκίκας, Βαγγέλης Ρόκκος, Γιώργος Ματαράγκας.
 •  Ηχοληψία: Σωτήρης Λάσκαρης
 • Eκτέλεση παραγωγής: Λήδα Κουτεντάκη
 • Οργάνωση παραγωγής: Οpen Theater ΑRT

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Έναρξη εργαστηρίων: 2 Οκτωβρίου 2020

Διάρκεια εργαστηρίου: Κάθε κύκλος είναι 4μηνος και ολοκληρώνεται σε 16 συναντήσεις

Χώρος: ΟPEN STUDIO POST (Σκύρου 78, Νέα Κυψέλη-απέναντι από Δικαστήρια Ευελπίδων)

 Oι εγγραφές ξεκινούν την 1η Ιουνίου 2020

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Πληροφορίες: 210 8831787 και 6936 587087 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10πμ-16.00)

 

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

 • 1ο τμήμα: Νηπιαγωγείο, Α’ και Β΄Δημοτικού
 • 2ο τμήμα: Γ΄, Δ΄, και Ε’ Δημοτικού
 • 3ο τμήμα: ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ και Β’ Γυμνασίου
 • 4ο τμήμα: Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου

Συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικώς.

 Η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ-Δράσεις Δημιουργίας και Πολιτισμού δημιουργεί από το 2012 χειροποίητες διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά (Παραγωγή 2019-2020: «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Άλλες παραγωγές: «Γύρω γύρω Μήνες», «Αισώπου… Φίλοι», «Ο Κουκουμπλής», «Αισώπου Κόμιξ!», «Η Μυλωνού») καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 Η OPEN THEATER ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. δημιουργήθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται  στον χώρο του πολιτισμού, της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, του μεταγλωττισμού και γενικά του post production μέσω του υπερσύγχρονου OPEN STUDIO POST.

Σε περίπτωση συνέχισης των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και απαγόρευσης από το Υπουργείο Υγείας, της εκτέλεσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, λόγω της πανδημίας από τον κορονοϊό COVID-19, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εργαστηρίων του OPEN THEATER art ενδέχεται να αλλάξουν και να μεταφερθούν σε χρόνο που θα διασφαλίζεται η υγεία των δασκάλων και των συμμετεχόντων.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ-ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Registration for : “ΔΙΝΩ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ”

  Αίτηση ενδιαφέροντος

  Κοινοποίησέ το στα social media