ΙΡΙΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

  • Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

Στοιχεια επικοινωνιας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν συμμετείχε στις παραστάσεις: Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Νεφέλες, Ο Γάμος, Βάτραχοι, Γέρμα, Τρωάδες, Μινέττι, Τριάντα Χρόνια Ακριβώς, Μήδεια. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και με το Θέατρο του Νότου. Πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις: ‘Ο Ηλίθιος’ του Φ. Ντοστογιέφσκι, ‘Νύχτα Αναχώρησης’ (στροβιλισμός σε ποίηση Τ. Ρουμί), ‘QED’ του Π. Παρνέλ, ‘3 φορές’ (μονόλογοι Ζ. Κοκτώ), ‘Αθωότητα’ της Ντ. Λόχερ και ‘Top Girls’ της Κ. Τσέρτσιλ. Το2010-2011 πρωταγωνιστεί στη παράσταση ‘Εξόριστοι’ του Τ.Τζους σε σκηνοθεσία Ρ.Πατεράκη,και το 2012-13 στη παράσταση Στροφοδίνη3 του Β.Ναχμία.

Iδρυτικό μέλος της Ομάδας Υψηλού Κινδύνου (πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις: Τα Παιδιά Πενθούν, Το Γεφύρι της Άρτας, Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι), καθώς και της ομάδας Ευτοπία (με την οποία παράγει και πρωταγωνιστεί στο ‘Εδώ’ του Μ.Φρέιν σε σκην. Σ.Βαρδάκη,’To Θέαμα’ του Τ.Κλάνσυ σε σκην. Β.Κατσικονούρη ).

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στις ταινίες: ‘Το Αθώο Σώμα’ του Ν. Κορνήλιου, ‘Με Δεμένα Μάτια’ του Β. Μωυσίδη. Συμμετείχε στη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία του Θ. Αγγελόπουλου ‘Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα’, στις βραβευμένες μικρού μήκους των cineincrisis ‘Iκέτες’ και ‘Το χρήμα είναι Χρόνος’.

Tο 2013 πρωταγωνιστεί στη ταινία ‘Μητριαρχία’ του Ν.Κορνήλιου.

Τέλος το 2013 και το 2014 σκηνοθετεί τα έργα ‘Όταν η Μέριλυν Μονρόε μένει μόνη της’ του Γ.Κοντραφούρη και ‘Τα Βρωμοθήλυκα’ του Μ. Ουελς,παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές. Παράγει με την ομάδα Ευτοπία , παίζει και σκηνοθετεί την παράσταση “Το Γεφύρι της Άρτας-επί του μύθου σύνθεσις” που ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο το Δεκέμβρη του 2015.

Το 2015 ιδρύει την στροβιλιστική ομάδα ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΙΣ και από το 2015 έως και σήμερα έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει σε μορφή αναλογίου τρία νέα ελληνικά έργα. Αυτή την περίοδο, σκηνοθετεί την παράσταση – εκπαιδευτικό δρώμενο ,για την Unesco «Της πόλης μου τα παραμύθια» , που θα παρουσιαστεί στην Πλάκα σε συνεργασία με το ΕΚΕΔΙΣΥ στις 23 Ιουνίου 2018.

Επίσης έχει ασχοληθεί με την μεταγλώττιση σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις σειρές «ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» , «Bellisima», «ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ» για τον Αντέννα Κύπρου και άλλες.