ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

  • Ηθοποιός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981

Τελειώνοντας το λύκειο σπούδασε οργάνωση παραγωγής και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φλάουτου στο ωδείο Αθηνών.

Το 2011 αποφοίτησε από την Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Μετά το πέρας της σχολής δημιούργησε με συμφοιτητές της την θεατρική ομάδα ΟΜΟΡΟΣ όπου το Μάιο του 2013 ανέβασαν το “Πολύ κακό για το τίποτα”του W. Shakespeare στα πλαίσια των θεατρικών συνθέσεων του πολυχώρου τέχνης Beton 7. Η ίδια παράσταση επαναλαμβάνεται ένα χρόνο μετά στο Θέατρο Αλκμήνη.
Με την ομάδα ΟΜΟΡΟΣ ακολουθούν οι δουλειές:”Ερωφιλη”του Γ. Χορτάτση σε σκηνοθεσία Μ.  Μουμούρη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχυλείων στην Ελευσίνα τον Ιούλιο του 2015 καθώς και “τα Όνειρα του Αϊνστάιν”παράσταση βασισμένη στη νουβέλα του Α. Lightman στο Θέατρο Νέου Κόσμου την άνοιξη του 2017.

Ανεξάρτητα συμμετείχε: 

Θεατρικό αναλόγιο του θεάτρου Τεχνης Κ.Κουν βασισμένο στο έργο”Σκηνές”του Ε Φιλίππου σε σκηνοθεσία Μ. Λαμπράκη/ Ζ. Χατζηαντωνίου, στη παιδική παράσταση “Η Κυοκο στο κέντρο της Γης” με την καλλιτεχνική ομάδα Τρελλή Ροδιά.

Από το 2017 είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Open Theater

Στον κινηματογράφο έχει συμμετοχή στις ταινίες:

“Γκρίζα διαδρομή” μικρού μήκους σκηνοθεσία Α. Παπαδημητρίου 2012, “Ωραίες πεταλούδες”μικρού μήκους σκηνοθεσία Ε. Δεμέστιχα 2017/υποψήφια στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας,  “Νοτιάς”μεγάλου μήκους σκηνοθεσία Τ. Μπουλμετης 2015, “Cosmic Candy”μεγάλου μήκους σκηνοθεσία Ρ. Δραγασάκη 2016.

Έχει παίξει επίσης στο διαφημιστικό σποτ ΟΠΑΠ Euro 2016

Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια της Α. Παπαθεμελή με θεματική διαφορετικούς τρόπους αφήγησης και της Ε. Σκοτη στο επι Κολωνω με θέμα το γυναικείο στοιχείο μέσα απο το έργο “The stronger”του A.Strindberg