ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

  • Ηθοποιός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πήρε την πρώτη ανάσα σε μια όμορφη γειτονιά του Περιστερίου. Εκεί άκουσε τους πρώτους ήχους και τις πρώτες μελωδίες, από ένα παλιό «τραντζιστοράκι» του μπαμπά. Τις Κυριακές στο μεσημεριανό φαγητό, της πολυπληθούς οικογένειας του, ήταν η ψυχή του σπιτιού. Χόρευε, τραγουδούσε και έκανε μιμήσεις  . Γι αυτό οι γονείς του τον βάζουν στο Ωδείο Περιστερίου όπου σπουδάζει τραγούδι και στον Σύλλογο Ακρίτες  σπουδάζει παραδοσιακό χορό.
Εκεί ανακαλύπτει τα ταλέντα του και τα όνειρα μεγαλώνουν. Το Θέατρο δεν το φαντάστηκε ποτέ ως μέσο έκφρασης και πολύ περισσότερο ως καριέρα. Οι συγκυρίες τον οδηγούν στην Ανωτέρα  Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου όπου και αριστεύει. Οι καλλιτεχνικές του διαδρομές πολλές, ανάμεσα στο θέατρο, την τηλεόραση, τις διαφημίσεις και την μεταγλώττιση.

Συνεργάστηκε με το δημοτικό θέατρο Περιστερίου στην παράσταση «Ταμπούρλα μέσα στη νύχτα» του Μ.Μπρεχτ (1993-1994), με τον θίασο Kασταλία του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου στο έργο του Ευριππίδη «Ιφιγένεια εν Aυλίδι», στον ρόλο του «Μενέλαου» (καλοκαίρι του 1997) και στον  «Αγαμέμνονα» στο ρόλο του «Αίγισθου» (καλοκαίρι του 1998), με το θίασο «Αερόπλοιο» στο έργο του Ιουλίου Βέρν «ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» σε σκηνοθεσία Ν. Καμτσή (1997-1998), και στο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ  «Τρικυμία», στο ρόλο του «Στέφανου» (1998-1999), έκτακτη συμμετοχή επίσης στο έργο του Δημήτρη Πιστικού  «Ο άνθρωπος που ερχόταν από το νερό», στο ρόλο του «Οινόλαλου» (καλοκαίρι τoυ 1998), με το θίασο Kασταλία του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου στο έργο του Σοφοκλή «Αντιγόνη», στον ρόλο του «Φύλακα» (καλοκαίρι του 2002), στη θεατρική παράσταση «Το καρέ του έρωτα» με τη θεατρική ομάδα «Αναζήτηση» στο ρόλο του «εφοπλιστή Μάρκογλου» (καλοκαίρι 2007), στην μουσικοχορευτική παράσταση «Ιντα γίνε» με τον θεατρική ομάδα «κάποιοι το προτιμούν παλιό» και με την ίδια ομάδα στην μουσικοχορευτική παράσταση «κουτί με ιστορία» (χειμώνας 2013-2014), με την θεατρική ομάδα «θα δούμε» στην παράσταση «Ο ουρανός πάνω από την πόλη» (χειμώνας 2015-2016).

Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της θεατρικής και πολιτιστικής εταιρίας OPEN THEATER art.

Στον κινηματογράφο και την τηλεόραση έχει συνεργαστεί:
Έκτακτη συμμετοχή στην κιν/φική ταινία «Safe sex» σε σενάριο και σκηνοθεσία Ρέππα – Παπαθανασίου, με το παιδικό πρόγραμμα της ΕΤ2 στο έργο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», στην κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους «Ήγγικεν» για το φεστιβάλ Δράμας στο ρόλο του «τσιγγάνου», στην κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους «Το παιχνίδι» για το φεστιβάλ Δράμας στο ρόλο του «ταξιτζή», με τον Αντώνη Τέμπο (1999-2002) στην τηλεοπτική σειρά «Για μια θέση στον ήλιο», στο ρόλο του «Αστυνόμου Καραγιώργη», με τον οποίον έχουνε συνεργαστεί και στο παρελθόν για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς  «Απαγορευμένη αγάπη».

Έχει επίσης συμμετάσχει σε πλήθος διαφημίσεων και μας έχει χαρίσει την ιδιαίτερη και ζεστή φωνή του σε μεταγλωττίσεις, ντοκιμαντέρ, κινημ/κες ταινίες , τηλεοπτικές σειρές και κινούμενα σχέδια.