ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΚΚΟΣ

  • Ηθοποιός - Σκηνοθέτης

Στοιχεια επικοινωνιας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε το 1966.
Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 1987. Την ίδια χρονιά του απένειμαν το έπαθλο «Έλλη Λαμπέτη».
Από το 1988-1990 παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για επαγγελματίες ηθοποιούς στο studio του Βασίλη Διαμαντόπουλου.
Από το 1986-1990 παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο.

Από τον Σεπτέμβριο του 1987 έως και το 1995 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε δεκαεπτά θεατρικά έργα και από το 1996 μέχρι
σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς θιάσους σε πάνω από είκοσι θεατρικά έργα.

Οι πιο πρόσφατες παραστάσεις είναι: «Φαίδρα» της Μαρίνας Τσβετάγεβα σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, «Καγκουρώ» σε γραφή και σκηνοθεσία του Β. Κατσικονούρη, «Το Γεφύρι της Άρτας» μια σύνθεση κειμένων των Β. Ρόκκου, Ι. Χατζηαντωνίου και σκηνοθεσία Ι. Χατζηαντωνίου, «Στροφοδίνες» του Βίκου Ναχμία σε σκηνοθεσία του ίδιου για το φεστιβάλ Αθηνών, «Το Μανιφέστο του πολέμου» σε γραφή και σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη για το φεστιβάλ Επιδαύρου, η «Νιόβη» του Γ. Στεφανακίδη σε σκηνοθεσία του ίδιου, «Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Στέλιου Μάινα, «Το τρένο των Νεφών» της Ευγενίας Φακίνου σε σκηνοθεσία Τ. Λύγαρη, «Το Θέαμα» του Τζον Κλάνσυ σε σκηνοθεσία Β. Κατσικονούρη και «Ρίζα του 5» του Χρήστου Παπαμιχάλη σε σκηνοθεσία
Ιωσήφ Βαρδάκη.
Έχει συνεργαστεί επίσης με τους σκηνοθέτες Μ. Βολανάκη, Κ. Τσιάνο, Στ. Τσακίρη, Γ. Χουβαρδά, Β. Θεοδωρόπουλο, Δημ. Παπαδόπουλο, Γ. Κοτανίδη, Δ. Χρονόπουλο, Κ. Δαμάτη, Γ. Μιχαλακόπουλο, Σπ. Παπαδόπουλο, Γ. Ιορδανίδη, Γ. Καραχισαρίδη, Γ. Καλαντζόπουλο, Γ. Μιχαηλίδη, Κ. Μπάκα.

Από το 2009 είναι διαχειριστής της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Θεάτρου «ΕΥΤΟΠΙΑ» η οποία μέχρι σήμερα έχει κάνει έξι θεατρικές παραγωγές.

Από το 2009-2015 συμμετείχε στην ομάδα στροβιλιστών του Βίκου Ναχμία με την οποία παρουσίασαν μια σειρά παραστάσεων με τον τίτλο «Στροφοδίνες».

Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες «Τετάρτη 4:45» του Αλέξη Αλεξίου, «Άπνοια» του Άρη Μπαφαλούκα, «Το κηνύγι της πάπιας» του Δ. Ινδαρέ και «Σκοτεινό πέρασμα» του Ν. Νικολαϊδη.
Έχει επίσης παίξει σε τηλεοπτικές σειρές καθώς και σε θεατρικά έργα μεταφερμένα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Έχει κάνει μεταγλωττίσεις για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς επίσης αφηγήσεις σε ντοκιμαντέρ και εκφωνήσεις σε διαφημιστικά σποτ.
Ήταν εκφωνητής-παρουσιαστής στα SPECIAL OLYMPICS WORLD SUMMER GAMES ATHENS 2011.
Έχει συνεργαστεί με τις εκδόσεις Καστανιώτη σε παρουσιάσεις βιβλίων και επίσης έχει παρουσιάσει εταιρικές εκδηλώσεις.

Από το 1989-1991 είχε αναλάβει την διδασκαλία της θεατρικής ομάδας της θεραπευτικής κοινότητας «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» του ΚΕ.Θ.Ε.Α με την οποία παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο που ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Έχει διδάξει υποκριτική σε υποψήφιους σπουδαστές δραματικών σχολών.

Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «ΦΩΤΕΙΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» που παρέχει δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά οικογενειών που βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας και που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά θέματα.

Συμμετείχε στην οργανωτική ομάδα και στο τμήμα δημοσίων σχέσεων της έκθεσης σύγχρονης τέχνης ART FAIR που έγινε το 1997 στο
Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών και στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.