ΕΒΕΛΙΝΑ ΑΡΑΠΙΔΗ

  • Καλλιτεχνική διευθύντρια της καλλιτεχνικής εταιρείας ΕΥΤΟΠΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Εβελίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν, τελειόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και διπλωματούχος της τεχνικής Suzuki Method of Actors.

 Έχει βραβευτεί  με Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Kiev Andiyivski Festival of Chamber Performance στο Κίεβο για την παράσταση «Pietà».

 Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από τριάντα θεατρικές παραγωγές εκ των οποίων οι πιο πρόσφατες είναι, «StamboulTrain» του Γκράχαμ Γκρήν σε σκηνοθεσία Τ. Λύγαρη, «Ριχάρδος ο 3ος» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Π. Ερωτοκρίτου για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θ.Τερζόπουλου, «Pietà» του Γ. Στεφανακίδη σε σκηνοθεσία του ιδίου, «Women of Passion» της Ε. Αρσένη σε σκηνοθεσία Τ. Λύγαρη και με την οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Θεατρική Ολυμπιάδα το 2018, «Το Γεφύρι της Άρτας» σε σκηνοθεσία Ι. Χατζηαντωνίου, «Νιόβη» του Γ. Στεφανακίδη σε σκηνοθεσία του ιδίου, «Ένας Όμηρος» του Μ. Μπήαν σε σκηνοθεσία Τ. Λύγαρη, «Μετά – μια performance για την καταστροφή του κόσμου» σε σκηνοθεσία Ε. Παπακωνσταντίνου, «Frida/Frida» σε σκηνοθεσία E. Andre Gonzales, «Ούπς μια παράσταση κόμιξ» σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα, «Αθωότητα» σε σκηνοθεσία Χ. Λύγκα.

 Έχει συνεργαστεί επίσης με τους σκηνοθέτες Ν. Διαμαντή, Γ. Κοντραφούρη, Λ. Κονιόρδου, Δ. Χρονόπουλο, Ν. Χατζηπαππά, Μ. Κουγιουμτζή, Γ. Λαζάνη, Ε. Γαβριηλίδη, Π. Μάκκα.

 Στην τηλεόραση έπαιξε στη σειρά «Μάγισσες της Σμύρνης» του Κ. Κουτσομύτη.

 Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες «Τραγουδώ αν τραγουδάς» του Νίκου Κορνήλιου, «Μητριαρχία»του Ν. Κορνήλιου, «Το παλαιοπωλείο της οδού Ruth Kjaer» της Ά. Σιώκου, «Ελεάτης Ξένος» του Δ. Θέου.

 Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της καλλιτεχνικής εταιρίας «Ευτοπία» και της καλλιτεχνικής ομάδας ChromaticSequence.