ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΟΒΟΛH

  • Δημόσιες Σχέσεις - Ηθοποιός

Στοιχεια επικοινωνιας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τη ζωγραφική από μικρή, σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης, Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου, και στη συνέχεια, αποφάσισε να σπουδάσει και ψιμυθιολογία (makeup artist).

Από τα σχολικά της χρόνια, η αγάπη που είχε για το θέατρο την οδήγησε να ενταχθεί σε θεατρικές ομάδες και ν’ ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την υποκριτική. Στη συνέχεια όμως, κινήθηκε στον θεατρικό χώρο και επαγγελματικά, όταν άνοιξαν γι’ αυτήν οι πόρτες του Θεάτρου Ημέρας.

Το 2000, θέλοντας να αλλάξει την ποιότητα της ζωής της, αποφάσισε να αφήσει πίσω της το κλεινόν άστυ και τα βήματά της, την οδήγησαν στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Αλιβέρι.

Εκεί, με πολύ αγάπη και μεράκι, παρέα με εξωτερικούς καλλιτεχνικούς συνεργάτες, μετέτρεψε μια αποθήκη σε χώρο έκφρασης, για μικρούς και μεγάλους, με προγράμματα οργανωμένα και διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να συναντιούνται η παιδαγωγική και η μεθοδολογία σε μία τομή δημιουργικής μάθησης και χαράς, που τον ονόμασε Μικρό Εργαστήρι Τέχνης «Φτου Ξελευθερία».

Στα 20 χρόνια πορείας της, παράλληλα με τη λειτουργία του εργαστηρίου, οργάνωνε και φιλοξενούσε θεατρικές παραστάσεις, από γνωστούς καλλιτέχνες  και από ερασιτεχνικές τοπικές ομάδες, παρουσίαζε συναυλίες με γνωστά μουσικά σχήματα, διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής.

Τον Μάρτιο του 2017, επιστρέφει στην Αθήνα και εντάσσεται στην ομάδα του «Open Theater art».

Η τέχνη γι’ αυτήν είναι τρόπος ζωής και έκφρασης. Είναι μια παγκόσμια γλώσσα, είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία και αισθητική αντίληψη. Είναι απόκτημα της ζωής του ανθρώπου, μέσα από τις ανάγκες να αντιμετωπίζει καταστάσεις, να βοηθήσει την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου.