ΝΙΚΟΣ ΚΡΙΚΑΣ

  • Ηθοποιός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Η αγάπη του για τον συνάνθρωπο τον οδήγησε να σπουδάσει κοινωνικός λειτουργός. Στη συνέχεια όμως έκανε το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα. Σπούδασε ηθοποιός, τελειώνοντας την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΔΗΛΟΣ» το 2011.

Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων υποκριτικής με τους Μάνια Παπαδημητρίου, Λένα Φιλίπποβα, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Σοφία Σεϊρλή κ.α. Συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Αγορά στα έργα, «Το Φεγγάρι Στον Υπερσυντέλικο» στο Booze Cooperativa και «Η Γυναίκα Της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού.

Εν συνεχεία, ως απόφοιτος ηθοποιός ερμήνευσε τον ρόλο του Ζαν στο έργο  «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Δ. Ήμελλου το 2011. Το 2012 συμμετείχε στο φεστιβάλ  «Τα 12 Κουπέ» στο Θέατρο Τρένο Στο Ρουφ  στην παράσταση «5 Αισθήσεις» σε κείμενο της Νικολέτας Δάφνου με την ομάδα Conspiramus. Το 2014 συμμετείχε στην παράσταση  «Ιούλιος Καίσαρας» του Ου. Σαίξπηρ στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία Γ. Αδαμαντιάδη και το 2015 και 2016 στον  «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου στον ρόλο του Μαρκησίου Ακαστ στα θέατρα Beton 7 και 104 αντίστοιχα, σε σκηνοθεσία Π. Κλίνη.

Τα τελευταία 4 χρόνια μέχρι και σήμερα συνεργάζεται σταθερά με τον σκηνοθέτη Ακίνδυνο Γκίκα. Σκηνοθεσίες του οι παραστάσεις: «Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες» του Α. Σάστρε στο θέατρο Βικτώρια και στο 104 και  «Ο ουρανός πάνω από την πόλη», εμπνευσμένο από την ταινία «Τα Φτερά Του Έρωτα» των W. Wenders και P. Handke στο θέατρο Cartel.

Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ανομολόγητα» από τις εκδόσεις Βέγας.

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του OPEN THEATER art, στα πλαίσια του οποίου συμμετείχε ως βοηθός δασκάλου (Τάσος Καρακύκλας) στο σεμινάριο «Τα ερωτικά ζευγάρια στον Σαίξπηρ».

Παράλληλα εργάζεται ως επαγγελματίας Μασέρ (Ολιστική μάλαξη με έλαια), ενώ έχει ασχοληθεί με την εικαστική παρέμβαση στο γυαλί συμμετέχοντας σε bazaar και ομαδικές εκθέσεις.