ΙΑΣΩΝ ΜΙΣΤΣΗΣ

  • Μουσικός - Συνθέτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

O Ιάσων Μιστσής a.k.a. Jason Crosby Mistsis γεννήθηκε στο Μαρούσι, Αττικής, στις 3 Μαΐου του 1991.
Το μουσικό του ταξίδι, ξεκίνησε το 2008, σε ηλικία 17 ετών ως βασικός συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του μεταλ σχήματος Headshot,με το οποίο κυκλοφόρησε δυο Ε.P. albums, ‘The Pain Within’ (2009) και ‘Decay’ (2011) καθώς και δημιούργησαν ένα από τα πρώτα μουσικό βίντεο τεχνολογίας 360ο, με τη εταιρία Iam360 και το Schoolwave Festival, για το κομμάτι ‘Seek the Fire’ (2008), ζωντανά στο φεστιβάλ Schoolwave.
Σπούδασε στη Franz Liszt Academy of Music, της Βουδαπέστης, απ’όπου και αποφοίτησε το 2013 με διπλό major σε Μουσικοπαιδαγωγικά και Οπερατικές Σπουδές.
Σπούδασε κλασικό τραγούδι και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και είναι διπλωματούχος ανώτερων θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη) και διεύθυνσης χορωδίας από το Ωδείο Kodaly.
Το 2015 πήρε diploma Μοντέρνας Μουσικής και Εκτέλεσης, από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας/ Berklee College of Music καθώς και Diploma in Popular Vocals, από το University of West London.
Στη διδακτική του πορεία έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Εθνικό Ωδείο Αθηνών ως δάσκαλος φωνητικής και ανώτερων θεωρητικών, με το Εθνικό Θέατρο, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το διεθνές Aegean Cultural Initiative, ως Εισηγητής σε κύκλους Σεμιναρίων και διαλέξεις, καθώς και με διαφόρων ειδών Αθηναϊκά ωδεία και μουσικές σχολές.
Στη ερμηνευτική του πορεία, έχει συμμετάσχει σε πάνω 250 ζωντανές εμφανίσεις και 600 ώρες ηχογραφήσεων, σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ανάμεσα τους ο Γιάννης Μαθές, ο Richard Smith, ο Μίμης Πλέσσας, ο Tibor Szappanos, καθώς και με το διεθνούς φήμης μουσικό συγκρότημα, “Septic Flesh”,
με αποκορύφωμα την Opera, ‘Rigoletto’ (G.Verdi) με την Κρατική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας (2011), το ορατόριο ‘Psalmus Hungaricus’ (Z. Kodaly) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (2014) και την θεατρική παράσταση “Τρωϊκός Πόλεμος”, της ´Ελληνικής Θεαμάτων´ και του Θεάτρου Παλλάς(2014).
Από το 2014 έως και σήμερα δουλεύει ως επαγγελματίας ηθοποιός φωνής συνεργάζεται σε επίπεδο Ελληνικής μεταγλώτισσης, τραγουδιού και διεύθυνσης χορωδίας με μεγάλες εταιρίες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως η Disney, Dreamworks, Netflix κ.α. σε παραγωγές όπως το Tangled, the Series (2017), Mary Poppins Returns (2018), Aladdin (2019), και Lion King (2019) μεταξύ άλλων.
Το 2019 έγινε υπεύθυνος του μουσικού τμήματος του Open Studio/Open Theatre του Ακίνδυνου Γκίκα.