ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

  • Υπεύθυνος τμήματος Ήχου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Σωτήρης Λάσκαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983.
Είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Εργάζεται ως ηχολήπτης από το 2007 στον τομέα του studio, του live και της εκπαίδευσης.

PRODUCTION, POST PRODUCTION, ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ

Το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται ως ηχολήπτης μεταγλώττισης αλλά και location recordist στο AZ Studios σε παραγωγές της DeAgostini, Universal, BBC, VTB productions κ.α.
Από το 2011 έως σήμερα, εργάζεται ως location recordist και sound designer σε ανεξάρτητες παραγωγές βραβευμένων τανιών μικρού μήκους και στην διεθνή βραβευμένη μεγάλου μήκους ταινία “Unknown Land” της Other Side Films. Το 2016 κερδίζει τιμητική διάκριση Ήχου στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου “Βαγγέλης Κοτρώνης” για την ταινία “Inner Land” της Βιβής Παπαγεωργίου.
Από το 2014 ξεκινά την δική του ομώνυμη επιχείρηση με υπηρεσίες ηχοληψίας και sound design.
Από το 2016 συνεργάζεται ως ηχολήπτης μεταγλώττισης στα studio του Sierra Post και του Open Studio σε παραγωγές του Netflix, της Disney, της Mattel κ.α. Την ίδια χρονιά συνεργάζεται και ως ηχολήπτης ηχογράφησης στα ραδιοφωνικά spots της “Στέγης” του ιδρύματος Ωνάση.
Το 2017 ξεκινά ως location recordist και post production mixer στην δημοσιογραφική εκπομπή της ΕΡΤ “Αλτερνατίβα”.  Το 2018 ξεκινά επίσης ως location recordist για την Eqvus Productions σε εκπομπές για το Cosmote TV.
Το 2019 συνεργάστηκε ως post production mixer στο ντοκυμανταίρ της World Sound Productions “Diamonds In the Nightsky”.

LIVE

Εργάστηκε ως ηχολήπτης ζωντανού ήχου στο Jazz-Blues club “In Vivo” από το 2007 μέχρι και το 2015 και από το 2013 έως σήμερα στη μουσική σκηνή Rockwood.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από το 2012 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς, Νέας Σμύρνης και Χαϊδαρίου σε μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας.
Το 2014  παρουσίασε τεχνικές Sound Design, στο workshop “Making an Independent Film” που διοργανώθηκε από το 1st Independent Gothenburg Film Festival στη Σουηδία.